Pralibel

 

Anderhalve eeuw passie voor smaak

 

Een landbouwfamilie

Pralibel is het verhaal van de familie Sulmon. Een verhaal dat anderhalve eeuw geleden zijn oorsprong vindt in België. West-Europa was toen nog een streek die een sterk agrarisch karakter had. Charles Sulmon (°1842) was een landbouwer en had vijf zonen. Door de hongersnood in Europa migreerden de meeste zonen naar andere oorden: één zoon trok richting Wallonië, twee zonen gingen naar Frankrijk en één zoon vertrok naar de USA. Ze stapten allemaal in de voetsporen van hun vader en namen een boerderij over.

Afgeremd door oorlogen

Rudolf (°1895), de vijfde zoon van Charles, bleef in België. Hij overleefde samen met zijn gezin de Eerste Wereldoorlog dankzij zijn landbouwactiviteit. Rudolf nam de boerderij van zijn vader over. Toen hij 35 jaar was, maakte hij zijn grote droom waar: hij startte een handelszaak in landbouwproducten. De zaak groeide en bloeide, maar de Tweede Wereldoorlog was een zware periode.

Plots was er een buitenkans

Rudolf verloor zijn moed en doorzettingsvermogen niet en startte zijn zaak na de oorlog opnieuw op. Dankzij de succesvolle groei van zijn handel, kreeg hij in 1955 een buitenkans. En toen begon het …

 

Van artisanale chocolatier tot internationale pralinefabrikant

 

Verfijnde productie, doordachte stijl

Pralibel combineert een enorm breed assortiment pralines met een verfijnde productie en een uniforme en doordachte stijl. Het assortiment van Pralibel is opgedeeld in verschillende productlijnen waarbinnen elke praline een eigen naam draagt. Daardoor zijn er zelfs voor de meest kieskeurige chocoladeliefhebbers altijd pralines die in de smaak vallen.

Oog voor detail

Een praline van Pralibel herken je niet alleen aan de smaak, maar vaak ook aan het uitzicht. Elke praline is een creatie waaraan met grote aandacht en oog voor detail gewerkt is. Geniet van de wondertjes die onze chocolademeesters gecreëerd hebben.

Grensoverschrijdend succes

Een pralineboetiek van Pralibel herken je meteen. Dankzij het modulaire en interessante winkelconcept bundelen steeds meer lokale ondernemers de krachten met Pralibel. Het resultaat is een sterke groei van Pralibel-verkooppunten in heel wat landen.